ABOUT


Jag, Christian Brams, född 1981 började min professionella akvaristiska sysselsättning kring år 2001. Efter de vanliga stegen i början på var mans liv, genom olika utbildningar (konst, form och grafisk kommunikation) flyttade jag från Hjo till Göteborg.
När tillfälle till kneg kom på Akvarieleasing (då Happy fish) var det bara att damma av gamla, föga kunskaper om akvarium för att dagarna i ända få förgylla livet för de stackars kontorsnissar vars intäkter räckte till ett leasingavtal. Jag fick med mitt något annorlunda språk försöka nå ut till kommunalarbetarna som på sin lunch, i väntan på att få sätta sig i tandläkarstolen hade några minuter över till att slappna av, samt stirra in i den fjärdedels kvadratmeter med grönt paradis som visades framför dem...
När dörrarna till Hornbach skulle öppnas så ändrades plötsligt min resväg och plånbok då jag fick erbjudande om att jobba där. Redan på tiden på Happy hade jag utvecklat en stor fascination för Aquascaping och akvarieväxter och hade sett till att skaffa mig ett trycksatt co2-system, som jag då tyckte var bra ballt. Detta intresse smittade snabbt av sig på Göteborgs hemmafixare och likasinnade entusiaster.
Efter ett par år var jag så trött på tyskt styre att jag sökte mig vidare inom zoovärlden. Jag hittade till Zookompaniet i Gamlestaden där jag skulle fortsätta min predikan om gröna undervattensträdgårdar och makronäring.
Nu några år senare sitter jag med nästan 10 år i branschen, på Akvarieteknik som är en av Sveriges största grossister inom området. Vart man ska näst återstår att se...

Om man räknar bort akvarieintresset så gillar jag saker som mat (inte bara äta utan laga också), inredningsdesign, musik, bilar (inte bara köra utan laga också), film och foto. Man skulle kunna sammanfatta mig som en ganska kreativ och påhittig person som kanske inte verkar så trevlig vid första intrycket men, som nog visar sig vara rätt trevlig när det väl kommer till kritan.