2006-05-09

på väg uppåt!

Hejje!

Jag har legat på minst sagt sparlåga när det gäller mina kar det senaste. Solen har tittat framendel de senaste dagarna och jag har varit "tvunegn" att sitta ute endel. Jag har hittat ett smartforum på nätet som verkar lovande. http://smartfan.nu.

Vad som har hänt på akvariefronten är väl i stort:

¤jag har blivit kontaktad av Naturhistoriska Museet, dom vill att jag ska sätta upp två växtburkar i deras entré. KUL! Jag har varit där två ggr å mest kikat lite. Har beställt co2 prylar och väntar på att armatur och filter ska bli klara. Sen så är det bara att köra... Återkommer om detta.

¤375 litraren har fått sig en behandling av Tetra Fungistop. Det verkr som cyanon gett upp. Gött. Det ser verkligen risigt ut nu. När jag har bekämpat cyanon helt så ska jag börja om på ny kula, hoppas på lite motivation också!
Jag har bytt vatten idag. Doserade:
2 tsk Kno3
1 tsk K2so4
1 tsk Mgso4
2 tsk CaCl
2 JBL stora Kh2po4
ca 3ml Micro+

¤ Mellankaret (58L) Har också fått sig en liten rengöring idag. Inget vattenbyte utan bara lite "fix". Doserade 10ml Credo + 5ml Credo Fe.

¤ Det lilla i köket har fått en ny bubbelräknare som är ett hemmabygge av ett provrör och en pimpett. Pimpettens topp är så smal att man får mycket finare bubblor än vanligt vilket i sin tur gör det lättare att räkna. Förut var det svårt som fan!

Vet att blogen varit dåligt uppdaterad och att det inte varit särskilt rolig fakta. Men det vanskas en uppåtperiod nu. =)
Hoppas jag.

3 kommentarer:

Pny sa...

"Sätta upp växtakvarier på Naturhistoriska Museet"... låter ju riktigt skoj!

Anonym sa...

Ja, jag tyckte också det lätskitballt att sätta upp växtkar på Naturhistoriska!
Lycka till!
// Calle

Anonym sa...

SUPERGRATTIS! Keep us posted!

Tips: en dokumentation på ditt akvariumbyggnade på naturhistoriska :)

/makasu