2006-08-14

plötsligt händer det!

Jag får väl börja som så många gånger innan...
Dags för skärpning!, Jag fattar inte varför det ska vara så nedrans svårt att få ner några rader lite oftare. Det här är faen inte OK!

Det har hänt nått magiskt. Jag gjorde vattenbyte i 375:an i torsdags, doserde som vanligt osv. Efter detta såg växterna något glada ut, som alltid efter VB. Men skillnaden var att det höll i sig denna gången. Det var länge sedan det såg så lovande ut i karet som nu. Sällan har min annars så dystar Walichii sträckt sina lemmar mot skyn! Den rådnad som nu skådas på P. Palustrisen värmer mitt akvaristhjärta.
Kan hända att det där lev väl poetiskt men jag känner ett hopp om att det kanske har vänt nu.
Då återstår ju bara en sak nu... Varför?
Jusst det, aldrig är man nöjd.
Om jag ska vara helt ärlig så har jag inte den blekaste aning om vad som ändrat vindarna. Och det stör mig.

Dom andra akv rullar på som vanligt. 4l i köket har dock fått en ny lampa. Jag har bytt ut halogenspotten mot ett 7w compaktlysrör. Inte alls lika snyggt ljus men jag tror det är bättre. Jag har ju kämpat med trådalger där en tid nu, hoppas att det ska bli mindre av den aktiviteten i framtiden.
58L är fortfarande den snyggaste tanken. Jag gör fan inget för att den ska funka, ändå så ser det snyggt ut som fan. Kanske inte världens snyggaste layout men det ser ut att mååå!
Jag har unnat mig 10st red crystal till det också. Nu ska jag nog bara hitta ett annat hem för mina dvärgregnbågar också.

Det var nog allt.
Nej jusst det, jag dumpade av ett litet akvarie som jag hade liggande till min kompis Matsson, Visste att han var lite intresserad så jag tyckte inte det var mer än rätt att sponsra en fattig student med det. Mycket riktigt så gillade han sin nya hobby. Efter att det varit igång i ca en månad nu med mer eller mindre framgång köpte han en Co2 anläggning av mig. Jag var där och bytte ut hans DIY kitt mot "the real stuff"... Det tog ca en 15min innan växterna visade uppskattning och började pulsa ut bubblor. Jag tror vi växtakvarister här i stan kommer att träffa Matsson på nästa träff! KUL!

Påtal om de så kommer jag att styra upp nått i september... Har lite trådar ute... Hoppas bara nån nappar =).
Godnatt!

1 kommentar:

Mattsson sa...

Jomen!!
Nu bubblar det på, det tar sig berit! =)

Jag ska dock fixa nya lysrör har jag bestämt mig för, jag tycker att det kan behövas, kanske lite fler fiskar, funderar på att skaffa någon rolig rovfisk, ja menar, dom stimmar ju alldeles för dåligt blodfenstetrorna just nu =)

Tack för all hjälp, utan dig hade detta aldrig blivit av, kan jag ärligt erkänna!