2006-12-30

tre av fem

Tänkte jag skulle köra en liten uppdate av karen i dagsläget. 58- litraren ser fördjävlig ut och är därför inte med. Jag tror att jag ska plocka bort det nu. Helenas kar fötjänar en plants oxå! Ska ta lite bilder ikväll så de borde komma upp nån dag framöver!


Det lilla i köket börjar bli riktigt snygg nu. Jag har uppdaterat med ett Hydor mini-co2 set.
Det nya (325L) Tuffar på ganska bra, börjar komma lite grönalger på stenarna nu vilket jag bara tycker är jusste. Jag ska nog byta ut HC:n på stenarna mot ferreri tror jag, de verkar inte må så bra. Jag har även tänkt att jag ska byta lamporna som nu är 10.000K mot mina 6500K som jag har liggande. Teknik i detta är JBL ytterfilter med hydor slangvärmare, 6kg crom co2 flaska med JBL regulator och magnetventil, dupla bubbelräknare och (super)reaktorn som satt i 375:an förut, nu ännu lite me modifierad. Till det bättresåkrt ;). Det kommer att komma ett nlägg om enbart reaktorn inom kort.
Jag tycker fortfarande att det är ganska rörigt, funderar på att plocka bort en del sorter för att skapa lite mer helhet. Men det har en viss tendens till att se rörigare ut på bild än vad det igentligen är.


375:an börjar också se rätt hyffsad ut. Jag har igentligen endast de numera stående problemen med stanghorn och ljusa toppar, MEN, det är bättre, mycket bättre. Speciellt problemet med topparna. Jag har tokdoserat calcium det senaste och det verkar som det var där problemt låg.

3 kommentarer:

Deffen sa...

Vad doserade du kalcium med? CaCl2? Hur mycket har du doserat isåfall?

brams sa...

Precis Cacl2, jag har hystat i en jäkla massa. Typ 4 tsk efter vattenbyte sen ytterligare 2 tsk mellan...
Tänkte jag skulle testa att trycka i ännu mer.

Makasu sa...

Ser jätteflott ut!!

Hmm kalcium har jag aldrig doserat... var får man tag på det?