2007-02-03

i rättan tid...

Blogger har äntligen gjort det lite enklare för oss "datanubies". Jag har tillbringat de senaste två timmarna på deras "nya" system. Jag har fixat en ganska jusste, eller ja, iaf ny layout för bloggen. Det behövs en uppfräschning, bla länkarna mm.
Det gick ju betydligt fortare att lägga upp bilder nu iaf.
Jaja, jag orkade iaf inte med det idag utan kommer att fixa det vid annat tillfälle.375:an idag efter ca 80% vattenbyte. Jag har rensat ut den hel hink med Hyg. Difformis. Jag har även plockat bort min C. Crispatula, och flyttat runt lite. Det funkar betudligt bättre nu när jag har bytt proben till controllern. Jag har fortfarande problem med trådalger.... Jag tror att den enda lösningen är praktbarber. Kommer nog att köpa hem ett gäng inom kort.
325:an idag efter 50% vattenbyte. Jag bytte ut dom arcadia 10.000k som satt i och satte i mina 6500k från andra karet. Jag fattar inte att jag kunde tycka att 10k lamporna var så jävla fula innan! Nu tycker jag det ser helt pissegult ut... Alternativet är att jag sätter pisslamporna i 375:an och de nya 10k lamporna i detta,...
Varför jag bytte var för att jag tror att dom gamla lamporna var ganska kass,. det bubbla dåligt som fan och glosson växte lite på höjden (0,92w MH/L)! Nu har jag ju visserligen bytt vatten idag också men jag inbillar mig att det bubblar mer nu än vad det gjorde efter vattenbyte förr. :)
Jag tycker att det är ganska grötigt fortfarande, om inte ännuvärre nu med pisseljuset... MEN! Jag tror på denna layouten... Hoppas på grym tillväxt nu så är det snyggt om en månad...

Det akvariet som funkar absolut bäst just nu är uatn tvekan 112:an på jobbet... Det ser faktiskt jävligt jusste ut.

Bilderna är tagna med mobilen så de är ingen toppkvalité direkt men man sei iaf vad det är.
Det är ett "startpaket" på 112L. 2x18w Aquarelle med reflektorer. Nutrfin BioCo2. Tropica bottengödning, Aquacare och Aquacare+.
Obs! Bakrunden är ytterst tillfällig!

Detta är det nya viskaret. 120x45x50 (lxhxd). Det ser förjävligt ut just nu...
Aquastarlight ramp (4x54w T5), 2kg co2 med controller mm
Återkommer med finare bilder och akv. inom kort.

Vi har börjat att plocka saker från en belgisk leverantör som heter Aquatic nature. Dom har ganska mycket jusste. Vi har jusst nu ett urval av deras sortiment men jag kommer att se till och utöka detta. Det jag gillar är bla deras pincetter. Jäkligt jussta. Sen är ju alla glasprylar snygga (och dyra). Jag har mina funderingar på att byta ut mitt 58l mot ett av deras nano kar i cocoon serien.

4 kommentarer:

Anonym sa...

Ser helt underbart ut i karen! Bloggens nya utseende är också spot-on!

/Makasu
www.green.colorize.net

brams sa...

haha tack. jag ska feppla lite till med bloggen. Bilden/loggan är lite "makasu" inspirerad! =)

Annica sa...

Skitsnyggt! Duuu, jag bara undrar... har ni inne nått från cocoon serien nu!? Jag är på jakt efter ett cocoon 2 :D

Anonym sa...

375an ser riktigt najs ut.
Cocoon serien är riktigt najs, ska köpa ett sånt för ett litet experiment :)
/Zanders