2007-05-18

8x39w


Jag har köpt en ny ramp till 325:an. Det beror mest på tt jag var sugen att testa T5:or. Det är en ramp från Aquastyle med 4x39w 14 000K AS rör. Jag har beställt 4 st Aquarellerör som kommer i nästa vecka. Planerar att kör med de 4 och 4 orginal. Har inte så mycket att säga om det då den bara suttit där i 12H. Men jag återkommer med mer info ang detta.
Bytet resulterar ju i att jag har en 2x150w Arcadia MH tillövers. Denna är tillsalu för den som är intresserad. Mejla mig isf.

Bilden är från 325:an med det nya ljuset. Trodde det skulle bli väldigt blått men det ser ganska jusste ut faktiskt. Blir nog riktigt snyggt när Aquarellen kommer i. Annars så växer det på ganska bra i detta karet ( de andra har hamnat lit efter och ser inte lla så bra ut =)). Marsilean är lite gul på vissa blad och Arcuatan växer ganska sakta men annars så ser det bra ut. Jag tror att jag kan ha haft lite starkt ljus innan och att dessa växter inte klarar det. Hoppas det funkar bättre nu.
Jag göder ganska sporadiskt och mycket på känn... precis som tidigare...
Mgso4 och cacl2 efter vattenbyte och kno3, kh2po4 och micro+ nån gång mellen bytena...

På tal om det så säljer jag micro+ nu också... Återkommer med pris osv.

2 kommentarer:

Anonym sa...

Hade det inte varit för vattenytan hade man trott att det var en riktig djungel :) Supernice!!

/Makasu

Anonym sa...

Christian! du e för go

Sjysst bild, känns som jag är och dyker i en tropisk asiatisk sjö eller nåt..skön känsla, måste nog få utlopp för den känslan ngn gång tror jag, fixa ett dykcert så drar vi till Burma!! och smugglar hem massa växter, fan av kul

/stefan