2008-05-14

mossterrarium och allt annat som är på G.!

Ja, nu var det ett tag sen jag skrev nått här... Jag har varit lat och inte riktigt hittat motivation det senaste...

Jag har startat igång min Aquacube som jag köpte på Tropica när vi var där. Den går nu sedan två veckor tillbaka emersed. Jag har två st mangroove med Riccardia på däri, jag har skrapat av lite av denna vackra mossa och lagt den på kockosmattan på botten. Ska vänta tills den har tatt fäste. Sen ska jag fylla upp den med vatten och lite räkor. Kommer nog att bli CRS eller Harlequinräkor.
Jag har även sett till att sätta igång en emersedodling i mitt lilla drivhus. Där har jag med mycket stor framgång lyckats föröka min Starogyne (vet inte hur det stavas men...) som är en av Tropicas nyheter detta år. Den kommer att presenteras på Interzoo och jag har dyrt och heligt lovat Claus som är VD på Tropica att inte publicera bilder på den innan dess...
Jag köpte även 3st Decorglass som är en sorts "syltburk" där jag satt ner Stringy moss.
Bilder på detta kommer nog i nästa inlägg. Sålänge bjuder jag på lite bilder från 375:ans invånare.
Åttbandad barb (Eirmotus octozona) Vet att bilden är oskarp men dom är faen inte lätta att fota... Amanoräka, dom ser ju helt groteska ut när man kommer nära inpå.

Und die kleine schnecke!
Ett annat projekt som jag har haft på lut länge nu är mitt mossterrarium. Jag har byggt det färdigt nu men det funkar inte riktigt som jag vill än. Ska få ordning helt på luftfuktigheten via datorfläkten innan jag sätter i min mossa och lite orkideer.
Inspisationen till detta kommer från Dusk.

1 kommentar:

Leonard sa...

Aquacuben låter intressant. Vad är det för Riccardia du har? Jag har Minipellia (Riccardia chamedryfolia), men det verkar inte vara samma sort som Tropica har i sin lista. Ditt kar kommer nog bli fräckt iaf =) Smart att odla upp växterna innan du fyller på med vatten, så slipper du alger och massa strul!
Ska bli spännande att få se nya Tropica-växten också.