2008-07-17

FA, Nygaards å lite polka!

Jag har varit lite seg här det senaste. Det händer inte så jättemycket med karen här hemma heller. Jag har varit uppe och jobbat lite på Akvarieteknik i Filipstad det senaste. Jag har varit borta ganska mycket och bara varit hemma över natten imellanåt. Detta tar ganska hårt på karen. Jag har satt igång autogödningen i 375:an igen och det funkar ganska bra. Kör micro med en Liquid doser från eheim och macro med min doserpump.
Tycker dock att det finns tendenser till att det fastnar mycket av Fe.n i filtret igen!! Ska man ta bort keramiken helt? Kanke är det enda alternativet?
Prylgalen som man är så var jag tvungen att skaffa mig en foderapprat alá värsting. Det är en ny variant från Eheim som har dubbla kammare vilket ger dig möjlighet till att dosera två sorters foder på skilda timers. Grymt bra om man åker bort och vill ge lite maltabbleter tex. Det funkade inte så bra med den "gamla" varianten som snurrade, denna har istället en sorts spiral som snurrar och lämpar sig därör lika bra till större foder som till fint granulat.
Jag har idag varit på Nygaards i Halmstad med ett gäng entusiaster. Bilder från denna trevliga lilla tripp hittar ni på Haacks bildbank.

Avslutar med lite bilder från räktanken. Tre av mina rödvita SS/SSS bär på rom och även en golden. Kul att se när dom kommer loss... Hoppas det sker innan min Miamitripp....2 kommentarer:

Wickberg sa...

Miami e Nice. Var där för inte så längesen med flickvännen. Kan väl säga att Centrala Miami var ingen hit. Däremot är Coconut Grove ett riktigt fint ställe. South Beach e inte fel de heller... stora drinkar o låg dollar :-)

ps. Kanske borde lägga till bokstavsverifiering för att slippa skumma inlägg som de ovan? ;-)

bootin sa...

din gädda! varför säger du inte till när ni åker på utflykt???