2010-09-08

'Barbus' hulstaerti

Idag har jag köpt hem lite nya fiskar. Har letat efter dessa ett bra tag så det var lite extra kul nu när de kom. Fjärilsbarb, 'Barbus' hulstaerti . 15 st fick det bli. Var lite orolig att mina kvarstående kulisar inte skulle tycka om sällskapen med de verkar komma riktigt bra överens. Får se vad som händer när lampan slocknar =)

Har försök att få fram lite info om dom men inte lyckats så bra. Fick denna länken av Gabbi. Det är allt. Om någon där ute sitter på lite info om den, eller erfarenhet så tar jag gärna emot den.
Jag har slängt ut Criunumen nu också, den ligger tillsammans med lite Fissidens på annons på PS.

4 kommentarer:

Anonym sa...

Tjena, Patrik här. Har några polare som under många år odlat Fjärilsbarb. För att hålla dem framgångsrikt under lång tid ska de verkligen inte gå för varmt. Trivs bättre strax under 20 grader än över. Verkligt mjukt och surt vatten krävs om du också vill ha ett gäng yngel. Enstaka yngel kan komma ändå, men för vettigt resultat som ovan. Vuxna klarar fint temp ned till 15 grader, men då dör i gengäld ynglen. Optimalt är ca 18-19 grader. Vill du ha fatt i udda fisk personligen så kan det löna sig att slänga iväg ett mess till mig... *s*

b r a m s sa...

Hej Patrik.

Kör just nu utan värmare men det håller nog ganska hög temp i vilket fall, ganska mycket ljus ju.

Men jag är glad om jag får ha kvar de som jag har och behöver inte få yngel.

Tack för tippsen.

Anonym sa...

Patrik här igen. Kan du tänka dig att avstå från ett eller två par så kan jag ordna så att du har konstant försörjning av dem - börjar få ordning på "kallvattensdelen" nu, där kommer de att funka klockers. ;)

b r a m s sa...

Haha, ja vi får väl se.
Hade ju 20 först men fick släppa 5st för en viss summa som inte gick att motstå.
Jag har väntat länge på dessa. Men som sagt. Kanske, när jag fått upp de nya karen.