2006-06-19

skapa

Jag har plockat lite med växterna i 375:an idag och fått till nått som kan vara en början på nästa laout. Jag hade tänkt mig ett vattenbyte också men klockan är lite för mycket för att dra fram slangen nu. Får ta det imorgon.
Jag tänkte kanske att jag skulle dra igång gödningspumpen igen. Tror jag ska köra bara micro i den ev k2so4 också. Jag ska ut och åka lite nu på semestern. Får se om jag vågar låta autogödaren sköta både micro och macr, det gick ju åt skogs sist...
Min Utricularia har inte direkt ökat i volym, snarare minskat. Men det finns några tappra tuffsar kvar. Ett tipps till er som tänkt testa den är att inte dela den i för små delar, min kruka som bara delades på två är mycket bättre bevarad än de som delades på fyra, det blir liksom inget utav det.

Ang karen på Naturhistoriska så är måtten 200x25x25 och 150x25x25.
Det slutade med ett innerfilter i vardera hörn. Co2 utrustningen består av en 6kg flaska med JBL regulator, slangen delas på två med en T-koppling och sedan två nålventiler. Vi löser gasen i en Mistreaktor Alá PET. Istället för att "spraya" ut gasen genom en skåra i flaskan trycks den ut igenom en slang (12/16) i botten som leds ut till ett strilrör som löper längst hela akvariets långsida. Verkar funka fin fint, ska dit å kolla till det imorgon igen.
Jag tror minsann att Adam, som är ansvarig för växtkaren på NH har fått blodad tand. Jag har fixat en tub med tillbehör + Ph controller till honom. Han ska tydligen starta upp ett växtkar hemma. En blivande medlem till växakvaristträffarna?

Ännu en blivande nörd har uppstått.
Johan är en kille som jobbar på trädgårdsavdelningen på jobbet. Det hela började med att han köpte min gamla kub. Den har han nu bytt ut mot ett 600 lites (200x60x50) öppet med tre st 150w oceanlight, 10kg AGA co2 tub med Bioplast regulator. 2 stora Eheim proII filter mm. Allt i Alá Brams anda. Inte konstigt att han blir påverkad när han hör mitt mal varje dag =)
Ska bli kul att se hur detta utvecklar sig.
Det var allt idag!

1 kommentar:

Deffen sa...

Den som rekryterar/skapar flest nya växtakvarister vinner, så du ligger bra till =)

Ska göra en nybörjarsajt tänkte jag med enda syftet att skapa mer intresse och en enkel väg in i hobbyn.