2006-10-07

guppy hotel


Jag var en sväng på zoomässan häromdan och kunde inte motstå frestelsen av ett Guppy hotel. Jag är ganska imponerad. Ett av dom få fall där man köper ett komplett paket där man faktiskt får bra grejjer... ett rejält filter, bra dålt med pumpar och teknink. Plats för rejält med filtermassa. Helt ok ljus (11w compact, 6500K). Annars så brukar startpaket i denna prisklassen hålla minsta mäjliga i både ljus och filtrering.
Nåväl, jag kom inte där efrån tomhänt. Jag funderade lite på om jag skulle starta det och ha det som räkkar.
Jag hittade lite jussta stenar också, jag köpte med mig en uppsättning som ska i 58L efter helgen. Jag och Jower har beställt en varsin co2 splitt som förhoppningsvis ska vara på plats på månd.
Det kommer alltså göras om i 58:an, inte för att det är fult utan för att det var dax + att jag trillade på dessa apsnygga stenar... mina dvärgregnågar kommer att flytta ut (nån som är intresserad) och in kommer det bilbukar. Det kommer nog bli en liten Iwagumi... med co2!
Efter en fundering så kom jag på att mamma skulle få mitt nya hotel. Sagt och gjort. Nu sitter jag hemma i Hjo hos morsan och skriver. Jag har bytt ut hennes gamla 12litersburk mot ett sprillans hotel!
Hon fick även överta en av Mopanirötterna som satt i 58:an. Full med Ferreri. Det blev riktigt snyggt faktiskt. Svårt att se på bilden men....
Nästa gång jag kommer hem så kommer växterna i bakgrunden ha rest på sig och frodat till sig rejält.

5 kommentarer:

brams sa...

hoppas att detta inlägget funkar som det ska,... blogger har krånglat en hel del det senaste nu... tror det är hög tid att kolla efter alternativ.

Jocke sa...

Hej brams.. Den där "mossan" du har på roten där ?! vad är det ? såg att du sa Ferreri men jag hittade inget.. de kansek va något annat du menade? De ser nästan ut som javamossa

brams sa...

Ferreri är "nästan javamossa". en sorts vesicularia som blir lite "hängande" i stilen.

Jocke sa...

Okey.. vart kan man få tag i sån då?

brams sa...

du får väl kolla om din lokala zoobutik kan plocka hem den eller om det finnns nån som vill byta en tuss på plantswap!.
Om du bor i gbg så brukar vi ha den på zoo kompaniet.