2006-11-24

smygkik

Jag har ett nytt projekt på G här hemma. Jag har köpt Jowers 325 liters kar som i denna stund får sig en uppfrächning med ny möbel mm.
Jag har bestämt mig för att köra växtkar i även detta. Mina tankar var annars att det skulle bli ett bräckvattenskar men... när tekniken redan finns för en växtburk så känns det som man kan starta med det å sen gå över till bräckt om man tröttnar...
Det är ett helglaskar med måtten 100x65x50 (LxDxH).

Teknik mm:
JBL ytterfilter 1200l/h
2x150w MH 10000K Arcadia
5kg co2 tub med DIY reaktor (kanske blir en AM 1000 ändå)

I botten kommer jag att köra dammjord samt testa tropicas bottensubstrat. På detta kommer det en svart diabas 0,3-0,7mm. Diabasen kommer inte att synas när det är klart, jag valde denna för att den är grymt vass vilket gör att den är lätt att hålla på plats om man ska kupera botten. I det yttre hörnat samt likt en kanal kommer jag att ha en mycket fin sand (kan bli råda) utan nånting under. Tanken är inte att det ska gro så mycket i den =).
Min inspiration till designen kommer främst från denna bilden. Gillar det trangulära samt den öppna botten som blir i just höger hörn.

Denna bilden kommer från årets bidrag i AGA tävlingen.
Också grymt snyggt med ganska mycket "öppen space". Det som jag speciellt ska försöka efterlikna från denna layout är övergången till den fina sanden. Gillar höjdskillnaden som skapas. Det som dock tål att tänkas på är den lilla tuffsen med nålgräs i bakre höger hörn. Vet inte om det kommer kännas riktigt rätt så som jag har tänkt. Skulle iof kanske tänka mig ett lågt stenrös med lite klängande HC på där.

Såhär långt har jag kommit ännu. Grymt snygga red more rötter men kanske lite stora. Hade hoppats på att dom hade stuckit ut lite mindre. Hade varit perfa om dom var 15% mindre.... Bara å "omforma fritt" i Photoshop ;)
Är inte riktigt färdig med möbeln än men man får en taste av hur den kommer att se ut. Ganska ren med mörkt trä (laminatgolv) och alu lister. Kan nästan säga att jag har skaffat mitt första Åledskar nu då!? =)
Jag ska försöka att dokumentera hela uppstarten,...

Tar mer än gärna emot kommentarer och förslag!

4 kommentarer:

jower sa...

snyggt! tänkte komma förbi någon dag och hjälpa dig. sommnade sist när jag skulle natta den lille :P

Kommer att bli asläckert!

/johan

Anonym sa...

Snyggt
Är det sumphål du har i botten?

Adam
www.blog.temabild.se

brams sa...

Jupp, det är ett igenlimmat hål som var tänkt till en sump en gång!

Anonym sa...

louisvuittonpurse1.webnode.jp Mali. karen millen dresses