2007-10-26

Vattenbyte i 325:an

Ibland så går allt på sparlåga. Så är det inte just nu!.
Men däremot så har entusiasmen inte varit överflödig för 325:an det senaste. Inte för dom andra akvarierna heller för den delen.
Men ibland så verkar det som att det är bra. Jag har sällan skådat sån växtprakt som nu i 325:an. Mina tididgare maniska vattenbytten, slaviskt mätande och doserande har (ännu en gång) visat sig ge sämre resultat. Nu byter jag vatten när jag känner för det och hystar i lite näring på måfå nån gång ibland. Jag har to.m. dumpat teskedarna och kryddmåtten fö att numera "strö" direkt från byttan! Visst, det kommer å går punktalger och småbrister. Men!, på nått charmigt sätt som på nått vis gör det hela mer naturligt.
Därmed kommer också tidigare nämda växtprakt. Arcuatan är tät, tät som f*n, Och röd. Proserpinacan är riktigt snygg och den (förbannade) riccian samsas ganska bra med Marsilean om bottenytan!.
Jag har förövrigt satt dit en AM-1000 reaktor och måste säga att den är grymm. Trots att jag är en riktig DIY-tomte så får mina konstruktioner nog knäböja för den Polska konstruktionen (tror att Aqua Medic är polskt va?).
Jag har naturligtvis tillfredställt mina ancistrus i detta kar så pass att dom förökat sig, det kryllar av små liv som sedan kommer att ställa till med problem...

Jag har kört fast lite på 375:an däremot. Jag är ganska nöjd med den vänstra delen men vet inte hur jag ska få till det på andra sidan. Som det är nu så har bara tryckt ner lite gott å blandat för att bygga lite massa.
Konkreta förslag är som vanligt välkommna.
Sen är jag ganska osäker på om dom runda stenarna ska få stanna, eller om jag ska unna mig någr till. Antingen eller!
Jag har bestämt fisk också. Jag kommer trots storleken på karet stoppa i 6st Altumscalarer. Jag har fått tag i riktiga snyggingar, små, men snygga. D0m får gå tills dom växt till sig lite så får jag hitta ett bättre hem till dom sen.
Det var nära att det blev dvärgkulfisk igen. Shit va dom är grymma!. Men jag tror att vi kommer ha sånna i Helenas akvarium o Karlstad. Ska starta igång det snart.

Övrigt så vet jag att det är endel människor här och läser utan att kommentera eller ens säga hej. Så denna gången tänkte jag att alla som läser detta har en skyldighet att skriva nått. Ni kanske kan skriva vilken som är eran favvofisk eller skriva nått kul på värmländska!? Typ erat bästa citat fast på en kul dialekt :)
ok, det är dags att sluta, men det är sjukt kul... försöksnappa upp en värmlädsk fras så kan vi ha tävling sen...
Ehh!

15 kommentarer:

defdac sa...

Först! Skojja bara. Mindre gödning har fått fart på min med.

bootin sa...

kommer bli grymt med altum tror jag! dom växer ju inte i racerfart i ett vanligt system iaf :) längtar tills jag får se dom. Idag tänkte jag hämta karen förresten.. dom blir 45cm höga istället för 40, kul att läsa ett ngt mer filosofiskt inlägg :) simma lungt

Nicklas sa...

Vilken affär jobbar du i nu? Jag var förbi göteborgs alla akvarieaffärer för 3 veckor sedan. Hoppades få se någon som liknade dig, men nepp. Sen blev tjejen smått galen och vi stack till universeum istället. Ja, en liten notis i det hela ;)

brams sa...

Jag vet inte om det finns nån som är lik mig på nån akvarieaffär. Det skulle väl vara Johan (Jower), fast han jobbar ju precis som jag också på Zoo Kompaniet i gamlestan...
Hmmm...
men, inget slår väl den äkta varan? ;)
/C

Anonym sa...

Det hade varit kul att se ett foto snett uppifrån på 375:an också. Är nyfiken på högerdelen och det ljusa gruspartiet.

/BluesBoy

Sven-Olof sa...

Tjenna! Är här o läser ganska ofta så får väl lämna en kommentar då. Köpte ett nano på 31 L av dig för ett tag sen och det puttrar på riktigt bra faktiskt! Vad gäller värmländska fraser: Dä order säg o gör de int de så kvetter dä.

Ha de gött!

Raur sa...

Brukar titta in för jag gillar dina akvarier så mycket! :D

brams sa...

BB- Jag kan fixa en tagen från toppen, för din skull =)
Men som jag sagt tidgare så är den sidan inte fördig. Det är bara nedsatt huller om buller än så länge.
/C

Björn sa...

För att ge en rättvis kommentar till dina akvarier krävs ett värmländskt citat: "Dä ä möa tvåer som ha vessne i skugga utå ettera!"

Anonym sa...

Tänk att ja kan int´ begrip hur ja va gu te´ å få tag på en kär söm gör att ja för lôv å konkurrer mä fesker och grönfor i e glaslåd.

Men en får föl löv å säj att ja är fäl rätt så nöjd för dä, inte är dä gôrlätt å ha ihop´et mä e värmlandstös all gånger heller.

Ja unner bar vad det kommer bli av ongera våra?

Å du - dä där grönfore ser gôrsnyggt ut. Dä ä kav så ja kunn ha gjort et själv.

Puss på´dä
:)

Anonym sa...

fina kar du har :)

Annica sa...

Jag trodde att mitt 18 liters skulle gå åt helvete när jag efter min räkdöd inte riktigt orkade bry mig om det... jag har bytt vatten kanske 2 ggr på 2 månader... men det verkar frodas! Iofs är väl nitrit och annat dåligt "jobbigt" att få överdos av då jag nästan inte matar och enbart har sniglar (och numera 2 crystal red som verkar trivas riktigt bra) :D

Mustang sa...

Tja...en kommentar från värmlan ska då få :)

Gôr skôj å se litte nye skapelser.

wlappis sa...

Du gjorde helt rätt att skita i Bräckvattnet.
Stenarna är skit snygga,men håller med om att något saknas på höger sidan.

Anonym sa...

Jag tror också att det kommer att bli skitsnyggt med altum!Själv så är jag helt såld på dvärgkulfiskar!Love em!