2008-12-19

Jultävling och reaktor

Dags att köra en lite uppdatering och även en julhälsning.
Börjar med de första:

God Jul
Sådär, man ska krydda på i onödan, spartanskt men ärligt! =)

Det rullar på ganska bra i bägge större burkarna. 375:an håller på och laddar för alger. Det är trådalger och även cyano skymtas. Ska skölja filtret i den burken idag samt suga ur cyanon.
325:an har jag möblerat om i lite. Inte helt oväntat att den stora stenen i framkant åkte ur.
Det är denna bilden som jag ställt upp med i Plantswaps jultävling.


Jag beställde hem ett gäng reaktorer från Singapore för ett tag sen. Jag har testat den sista som är kvar i 325:an. Med små modifieringar så funkar den grymt bra. Lägg märke till de sjukt små bubblorna som kommer ut ur det sista filtret. Dom är så små att dom inte ens jobbar på att nå ytan utan yr bara runt.
Ursäktar att videon är felvänd... nån som har tips på ett enkelt videoredigeringsprogram där man kan utföra enklare redigering? Jag tar tacksamt empt förslag.

10 kommentarer:

Wickberg sa...

God jul på dig med och tack för senast! Dina akvarium ser fantastiskt bra ut, lycka till i tävlingen!

defdac sa...

Grymt!

Ett enkelt gratis videoverktyg är det som följer med Windows XP "Movie maker" tror jag det heter.

clas sa...

god jul från clas i karlstad

Anonym sa...

Levitra is an erectile dysfunction (ED) prescription medicine. Those who are taking nitrate drugs, often used to control chest pain, should not take Levitra. Such combinations could drop blood pressure to an unsafe level. http://www.levitrabliss.com/

ixxe sa...

snyggt! vad har du för "mossa" på stora stenen

knockout sa...

Bravo! Ett givet skrivbordsunderlägg om du inte misstycker?

Påminner mig om när vi skulle bestiga Ben Nevis i skottska höglandet men vände halvvägs för att hinna vidare. Fast då var inte vädret lika klart som i ditt scape.

knockout sa...

Det är så otroligt djävla bra!

brams sa...

Haha, vad är det som är så bra?

-Det är ingen mossa utan HC. =)

knockout sa...

Du har alltså ett miniatyrlandskap som ger mig många olika associationer. Jag ser iwagumi och holländska influenser (i den bevuxna delen). "Himlen"(vattenytan och bakgrunden) och sanden/"vattnet" speglar varandra fint i färg och form. Vågrörelsen på ytan ger ett skirt moln perfekt placerat ovanför ”berget”. Att himlen är mörkare upptill och ljus nertill ger en bra känsla av djup. Sanden i förgrunden ökar också djupkänslan då bergspartiet verkar vara längre bort.

Det höga smäckra gräset i bakgrunden är väldigt vackert placerat mellan kullarna, dock lite udda i akvariet som helhet. Gräset gör också att berget inte ser så stort ut. Den lilla ormbunkslika V-formade växten som klättrar över bergssidorna binder delvis samman vänster och höger sida. Jag tänker på Borneos djungler eller något annat exotiskt, härligt. HC på berget (jämför med ”Jeppe på berget”) är rolig men passar inte där.

Det finns en splittring där den vänstra tredjedelen blir ett eget landskap, ungefär som en panoramabild sammansatt av ett antal foton med olika placeringar av kameran. Öppningen i mitten, där bakgrunden syns mellan stenarna, är egentligen för centrerad i akvariet. Detta uppvägs emellertid av den andra öppningen och berget däremellan, på gott och ont. Man vet inte riktigt vad som är tänkt som fokuspunkt. Ändå tycker jag det är väldigt behagligt att titta på scapet.

På akvariets sidor är det lite dunkelt (för dunkelt?), men det ökar mystiken/djungelkänslan och ger kontrast mot de ljusa partierna. Samma kontrast som finns i stenens skrovlighet.

Fiskarna är pricken över i-et, gyllene fåglar.

I like it!

Anonym sa...

lasa hela bloggen, ganska bra