2009-01-21

Nu är det nog fan dags!

Det var ett tag sen jag skrev nu. Det är inte att jag inte haft nått att skriva om, jag har nog helt enkelt varit lat. Eller helt uppriktigt så har jag faen inte haft nån större lust.
Jag har jobbat en hel del i Filipstad på Akvarieteknik sen sist. Varje helg har jag åkt hem och rivit runt i karen, bytt vatten och hyfsat i lite gödning. Sen var det söndag och dags att lämna karen igen. Med denna jargong så är det svårt att få till det. Varje helg har jag även tatt lite snabba foton för att jag ska kunna blogga i veckan... men men... det har inte hänt.

Det ligger i alla fall till såhär.
375:an har kraschat, den ser värre ut för varje gång jag kommer hem. All mossa är full med trådalger och växterna smälter utav en eller en annan anledning. Antingen så är gasen slut (tur att man har kontakter i den branschen, annars är det svårt att få tuben fylld över helgen) eller så har nån pumpjävel lagt av. (om ni undrar varför det svärs endel i detta inlägg så har det med en händelse på PS att göra. Det är inte för att vara löjlig och trotsa. Bara att det känns lite gött att ta i lite ibland. Behöver inte vara mer än så! Och faktiskt så var de argument den personen som var emot mig hade helt fel. Att bete sig vuxet måste man väl göra när man svär, för barn får ju inte svära. Att det är ociviliserat förstår jag heller inte. Känns som att det hör till språkets utveckling och känns ändå ganska civiliserat. Nog om det...)


325:an ser bra ut. Det funkar bra med uppmärksamheten den får en gång i veckan. Lite alger å lite brister men inte nån katastrof. Jag har testat en av reaktorerna som jag köpte från singapore och måste säga att den är riktigt grym. Litte modd har den fått men inga stora grejjer. Bara ett filter på utblåset och lite trassel i. Klarar av att lösa sjukt mycket co2.


Nu när jag varit hos Helena i Karlstad så har jag ju fått pilla med hennes kar i brist på annat. Det börjar ta sig nu efter en seg start. Det roligaste är att jag tatt hem två LED ramper från jobbet. Sjukt dyra ut till kund... Men vi fick ett par stycken som prov, vad ska man göra =) Jäkligt kul att testa. Det har inte gått så lång tid att jag kan uttala mig om dom än men jag återkommer om detta igen.


De tidigare 4x18w Aquarelle har kompletteras med 2st LED ramper på vardera 5x2,4w. En tropic-White och en Marine-White. Utpris till kund ligger kring 4000:-st. Inte värt det då men fan så kul att testa.
Mer info.
http://www.tmc-ltd.co.uk/aquarium/aquaray-lighting.asp

Avslutar med en bild på hennes co2 pryttlar. Tycker dom är sjukt snygga. Bioplast tub (min första anläggning) och "nya" TMC reg, riktigt jävla cleant utförande.

7 kommentarer:

Anonym sa...

Host, ursäkta vaddå "Nu när jag varit hos Helena i Karlstad så har jag ju fått pilla med hennes kar i brist på annat". Jag då? ;)

Anonym sa...

Pillade han på dig också? ;)

Anonym sa...

Är det inte dags att ni slår era påsar ihop i karlstad det är lite ensamt här!!!

Anonym sa...

Jobbar du i Filipstad? Jag passerade där i torsdags på väg till Sälen, men jag lyckades inte övertala resesällskapet att förlänga kisspausen med ett besök på Akvarieteknik.

Macke sa...

Nu är det nog fan dags igen;) Har de havererat burkarna eller hur ser det ut? Man blir ju lite nyfiken när det inte uppdateras!

Anonym sa...

Jag har haft lite mycket det senaste...
Är bara hemma över helgen en snabbis för att byta vatten. Vet faktiskt inte riktigt hur det ser ut just nu... =)

Anonym sa...

Snart är det nog fan dags att skriva lite igen, kanske?