2006-03-27

Dvärgas regnbågus

Jag har varit på Nygaards idag och kikat lite...
Var förbi på bla Åleds på vägen hem, kunde inte låta bli att köpa 5st dvärgregnbågar. Tyvärr så hade dom bara hannar, får köpa honor när jag åker förbi nästa gång.Jag snackade med Ingrid om Interzoo mässan, vore grymt kul att åka med. Jag jobbar dock den helgen och det verkar som om det kan bli lite knivigt att få boende och resa till överkomligt prisnär man är ute såhär sent. Ska kolla om jobbet kanske kan vara med och sponsra lite =)
Jag fick en dunk microgödning av henne oxå, tänkte jag skulle testa den i mitt kar. Skulle kolla hur mycket jag skulle dosera med hjälp av Fe halten. Jag hällde upp två glas med lika mycket vatten i och hällde i en droppe micro+. För att komma upp i samma halter fick jag droppa i ca 50 droppar av deras gödning!. Kan ju iof funka skitbra även om det inte är lika drygt.
Skulle alltså få hysta i ca 1,5 dl för att uppnå önskade nivåer.
Jag fick med mig en liten bastard hem... en mossa som såg väldigt intressant ut. Den har jag planterat emersed på "vasicularia kullen" i nanokaret.
Jag fick lite tyska Aqua planta tidningar av henne oxå, har inte kollat i dem nått än men, Jag fattar ju inte vad det står heller så! :)

Jag har också varit på besök ute på Kungsmässan. Jag köpte en bunt med Najas major. Jag tänkte att den skulle sitta i 375:an. Har bara slängt i den änsålänge. Den är skrämmande lik en vanlig Densa men... den kan bli grymt tät i vissa kar. Hoppas på feta korvar! =)

Annars funkar allt bra, vattenhåren har försvunnit och gödningen funkar ganska bra. Jag ser fortfarande macrobrister på P.Helferi. Dom ser faktiskt inte jätteglada ut. Fattar inte vad som har hänt. Dom trivdes jättebra tidigare. Ska nog dela ut lite skott till bekanta så att den finns kvar. Ska faktiskt ta med den och lite annat till ingrid på NG. Tänkte att även Elantine, Inclinata var verticillata och HC skulle få följa med också!

CHIPP!

2 kommentarer:

Anonym sa...

Hehe funderade också på majoren. Men sket iden. Jonas handlade iof stort på mässan. 2300:- höhö för 2 fiskar, några sniglar och en växt :D

Lenmar sa...

Bah guuuuuuuuuu finns det verkligen sånna fiskar????