2006-03-06

Ny reaktor...

Jag slutar aldrig fascineras av mina kulfiskar. Kompletterade med 4st till häromdan. Nu är dom 10st!
Idag var johan (jower) och tristan på besök. Kulfiskarna susade runt som vanligt utom en. Han hade hittat sin plats i ett ytblad från en Nymphea. Ett "kodak moment" tyckte vi och förevigade det!


Jag har äntligen fått tummen ur och byggt en ny reaktor. Den har gått i ett dygn nu och den verkar skii! Controllern pwndlar mellan 6,28 och 6,30 ungefär. Helt ok enligt mig. Förut svängde det nästan 0,13.
Det komiska är att jag har skissat å testat bra mycket mer avancerade konstruktioner än den som det blev.
Försöker förklara flödet på bilden (älskar photoshop-kladd) :)
I det stora hela funkar den som vilken reaktor som helst. Den är ca 50cm hög. Det som kan vara nödvändigt är returslangen som går till en egen reaktor. Meningen med denna är att de stora bubblorna som kommer först när magnetventilen släpper inte ska kunna bilda en jättebubbla längst upp. Dessa trycks istället ner till Bioplast reaktorn som tar hand om dom på ett ypperligt sätt!!
Magnus (Tropfrog) var också förbi på ett "prison break". Han la förslag om att flytta syrestenen till botten på den stora reaktorn. Detta skulle nog kanske bättra lösningen ännu mer. Skadar ju inte att testa. Ska göra det imorgon.
Heppårrejj!

4 kommentarer:

Anonym sa...

Photoshopkladd..;-)
Du vet att det finns en textfunktion va, så slipper di skriva för hand i photoshop...

brams sa...

...tyckte att jag skymtade ordet "älskar" innan. Skulle alldrig komma på tanken att använda nått så okreativt som textfunktionen när det kan bli såhär vackert! ;)

marcus| sa...

aww, vilka sötisar. Du får skicka in den till cuteoverload.com ;)

Peter sa...

Läckra fiskar! Jag har fått för mig att kulfiskar blir riktigt stora men det kanske den arten du har inte blir???