2006-03-19

En bild på 58:an idag! Det sköter sig riktigt bra faktiskt. Växterna ser riktigt friska ut å fiskarna tycks trivas. fyllde upp med vatten samt:
10 ml TMG
2krm Kno3
2 små JBL skedar Kh2po4
lite "småströ" med bicarbonat

Märker att jag börjar få macrobrister i 375:an. Jag som hade tänkt att testa dra ner på kno3. Ska fundera på det tills imorgon. Är dessa svarta fält på Javan makrobrister?
Måste ännu en gång poängtera att dvärgkulfiskarna rules! Dom e så jävla tuffa,... om jag skulle vara en fisk så är valet om vilken sort redan klart... =)

Jag matade dom med lite snäckor som jag plockat på jobbet! Det gillar dom.


375;an efter vattenbytet idag. 50% ingen gödning alls... låter det gå på autogödningen ett tag. Får se hur det tar sig!?

Jag såg idag (efter två dagar) att praktbarberna börjar fatta att dom faktiskt är där för att käk alger. Hoppas att det smittar av sig på alla... "Sooon there be no more waterhair!"

Jag har hållt på med reaktorn fram å tillbaka nu i två veckor. HAr testat att fylla den med det mesta men det verkar ändå som den funkar bäst utan nån fyllning. Fattar inte varför men...

Den klarar att lösa sjukt mycket bubblor i alla fall. Märkte det häromdan när jag stoppade CaCl2 och Mgso4 i sumpen... Shit vad den fick kämpa för att få ner Ph:t =)

Likadant idag efter vattenbytet. Fattar inte vad det tar åt den ibland. Den löser helt sjukt många bubblor/sek å ändå så sjunker inte ph:t särskilt fort!

Återkommer i denna frågan...

finns en tråd om mina co2 problem på natten =)

http://www.zoopet.com/forum/showthread.php?t=86644

hej hopp

3 kommentarer:

Anonym sa...

Jag visste det! Kulfiskarna käkar physa-snäckorna! Tur jag inte köpte några, är tyvärr alltför fäst vid mina snäckor :)

/Makasu
http://green.colorize.net

oblog sa...

Har du provat att göda under HC'n ?? Den växer helt perverterat då !

brams sa...

Makasu - tehy love it! Så om du vill behålla snäckorna så får du nog skippa kulisarna! =)

Oveb - Jasså! Låter intressant! Provar nå dig på ICQ;n.