2007-07-07

förstort!?

Ja, så ser det ut nu iaf...
Jag är inte riktigt nöjd. Stora stenar var ju det som var på tal, och kanske även "hellre två stora as än massa småskit!". Men... Dom blev lite förstora. Det blev nog iof. som jag tänk, men det jag tänkte blev inte så bra.
Yeye. det får vara så sålänge. Ska kollaom det funkar att köra monokultur på Elantine med så pass mycket ljus som det ändå är.
På några dagar nu så har det börjat komma lite alger. Inte oväntat. Jag har inga algätare än då jag inte fick mini Ottocinclus som jag hade tänkt mig. Det får bli på torsdag. Jag ska ta Tigersnäckor också har jag tänkt, är lite rädd att dom kanske äter upp Elantinen. Nån som vet?

325:an är det karet som för tillfället ser bäst ut. Det är det enda som igentligen det pysslas med också så det är inte helt oväntat. Jag har möblerat om lite inför AGA tävlingen,. Vill inte att det ska se exakt likadant ut som den bilden jag skicka till ADA.
AGA avänder sig av flera kort vid bedömningen vilket jag tycker är jättebra, speciellt till 325:an. Det behövs fler kort för sånna designer, man får liksom inte grepp om helheten på bara ett kort. Hela 325:an är gjord för att skådas från ena kortsidan och framsidan. "dalen" syns ju inte alls farmefrån! =(

Jag vill bara meddela att jag har Micr+ nu också, för er som saknat det så kan det bli ert för 25 spänn (200ml).
Samma priser som innan på resten:
Kno3, K2so4, Mgso4 30:- ½kilo
Kh2po4 50:- 250g
NutriSi 80:- 250g

6 kommentarer:

Leonard sa...

Hallå!
Ser snyggt ut tycker jag! Borde ju funka bra att se karet från baksidan också väl.

Tigersnäckor kallar jag för Zebrasnäckor, men jag vet absolut vad du menar! Neritna natalensis heter den egentligen.
Den kommer inte äta några växter, bara alger och det är en grym på! Dock är den rätt känslig och har funkat dåligt i mina växtkar med CO2. Dom verkar gilla högre pH och inte alls så mkt gödning.
Du får också vara berädd på att dom lägger ägg på rutorna, stenar, doppvärmare, m.m. Och äggen kläcks aldrig (dom måste ha salt för det) och dom sitter stenhårt, så dom går knappt att få bort heller =S Hade iaf vart kul om dom funkade bra i ett riktigt växtkar, som dom gör hos Oliver Knott.
Zebra Ottos hade passat i karet, kanske nån räka också?
Lycka till!!

//Calle

brams sa...

Tigersnäckor är en framodlad varioant av zebrasnäckan, enda skillnaden är teckningen på skalet. Dom står som Neritna spec. i listan.
Jag har haft dom förut och det har funkat med hyffsat lågt pH. Liksom Oliver Knott så får man höja Kht lite så att man inte får för surt vatten men fortfarande kan hålla co2 nivåerna. Är vattnet lite surare spelar det ingen roll, det enda som händer är att dom inte lägger ägg hela tiden vilket jag tycker är positivt.
Jag kommer alltså att höja Kht för att inte få så surt vatten så att dom dör, sen kommer jag inte köra i alls lika mycket co2 och näring.

defdac sa...

Fyhelvete vilken snygg stenplacering. Allt stämmer perfekt. Den här layouten kommer jag bugga dig hela tiden om att uppdatera. Intressantaste projektet på flera år både i Sverige och utomlands. Inräknat Oliver Knotts skapelser.

brams sa...

Hahaha, tack Deffen men... du tror inte att du överdriver lite!?

defdac sa...

Nej jag överdrev inte men jag tog i så jag var röd i ansiktet =)

Jag gillar nog speciellt att du vågat förskjuta tyngdpunkten en gnutta mer än vad reglerna säger (gyllene snittet) vilket skapar mycket mer dramatik och det hela blir så mycket mer unikt - utan att för den skull bli helt obalanserat.

En viss gnutta obalans är ofta det som väcker intresset från det vardagagligt korrekta och småtråkiga.

Raur sa...

Jag tycker det ser väldigt väldigt snyggt ut! Är verkligen förtjust i din placering av stenarna och tycker inte att de känns fel alls.

De känns iallafall inte så tillgjorda och maniskt fixade för att få det naturligt som istället gör det hela onaturligt som en del andrascape-kar är :)