2007-08-09

VB i 375:an

Som överskriften säger så har det skett ett vattenbyte på ca 70% i 375:an idag. Jag har även kalibrerat proben till contollern. Den visade ca 0,24 fel =P. ganska mycket tycker jag... (det var iof ett bra tag sen den blev kalibrerad.).
Elantinen börjar äntligen att ta sig nu. Jag körde ju bara 4h belysning i börjar för att motverka alguppkomst men det verkade samtidigt negativt på Elantinen. Nu har jag ökat till 6h och märker när det växer från dag till dag=). Även efter detta byta så har jag sett tendens till alger,... Kanske vore en ide att köpa hem ett gäng amanos som får beta omkring på stäppen.
Växten till vänster har varit med sedan uppstart. Det är en Rotla rotudifolia som av misstag togs föär elantine när "mattan" planterades. Jag kunde inta fatta varför den växte så på höjden tills jag fick se vad det var. Planen var ju en monokultur så den åker väl ur vad det lider.
Jag kör fortfarande väldigt begränsat med gödning i detta karet.


Ricca Fluitans måste vara en av de mest tacksamma växtsorterna när det gäller bubblande. Denna toffsen har dykt upp i mitt 325 liters och växt till sig. Det knäppa med det hela är att i andra änden av karet finns det ochså små tussar med riccia. De är dock inte alls lika fina utan har en mer mörkgrön transparet look. Det ser nästan ut som monosoleum tenerum i färgen, men det är riccia! Någon som vet vad detta kan bero på. De har samma ljus och gödning. Bootin hade nån teori om att det kunde vara marsilean (som är under den risiga typen av riccia) kunde släppa nått ämne som inte gynnade andra växter,. detta i kampen om överlevnad!?
Over and out!

1 kommentar:

Bootin sa...

"allechemicals"...

F-n vilka snygga crystalshrimps du har förresten! glömade säga det sist. Håll tummarna för mina Utricularia