2007-08-23

VB i alla 4.

Jag har haft semester den senaste veckan samt denna och har haft annat för mig än mina akvarium. Samtliga kar har gått på minimal gödning och det har faktiskt gått riktigt bra.
Ikväll fick jag dock ett ryck och bestämde mig för att byta vatten i samtliga.

58:an går numera som ett rent RC-kar med ett trttiotal räkor i. Ingen co2 och nästan ingen gödning. Kan hända att jag doserar lite TMG ibland bara. Det blev faktiskt inget byte i detta idag för jag hade visst fått bebisar från min finaste räka. Dom ligger i yngelkassen så jag kan ha lite koll på dom. KUL!
375:an växer på sakta, men det blir jusste. Snart syns det ingen sand mer och Elntinen har redan börjat klättra.
Om jag håvar ur kardinalerna så skulle jag kunna ställa upp med detta som en Sverige-biotop i AGA tävlingen :). Elantine Triandra ska ju finnas i svenska vatten.(?) Vore kul men kanske inte så konkurentkraftigt. Det är ju kanske inte en vanlig syn med denna placeringen av stenar i svenska sjöar!:?
Nanokaret ha fått en ny design för ca en vecka sen. Den gamla var riktigt jusste men det växte igen nått såkopiöst. Synd bara att jag inte fick nått foto på den förra setupn innan det växte över.
Jag har testat Utricullarian i detta kar igen. De tidigare gångerna har det bara murknat bort men nu ser den ut att ta sig.Den har utvecklat nya undervattensblad och även bildat blåsor. det bådar gott!
I 325:an har jag fått en Riccia-invasion. Vet inte riktigt hur det har gått till men jag har nog fått med mig en bit från Helenas akvarium. Det bildades först små, små tussar som jag plockade bort men nu under semestern såhr den passat på medans jag inte varit hemma. Jag tror jag ska låta mina små bollar vara kvar ett tag.
Det knepiga med riccian i detta kar är som ni ser att det inte alls är så ljusgrön som den brukar vara utan mer mossgrön. Den ser skitskum ut. Det som är ännu märkligare är att jag hade en tuffs på höger sida som blev grön och fin, men inte de på den vänstra sidan. Bootin hade en teori om att det kunde vara marsilean som släpper nån sorts försvarsmojäng som stör riccan. Kanske en möjlig teori.! Nån som vet?

6 kommentarer:

Pny sa...

Vad är det för röda växter i 58:an?

Leonard sa...

Vilken sorts Hydrocotyle har du i ditt 325?
Jag köpte ju verticillata, men den är inte alls lika lång... kanske inte fått undervattensblad änn.

brams sa...

Pny:
Det är vanlig Rotala rotundfolia. Den har en viss tendens tillatt bli så jäkla jusste i färgen i detta kar, oavsett vad jag gör med det!
Leo:
Det är Verticillata. Det finns ju vulgaris också men den har mycket större blad och längre stjälk. Somliga säger att det är samma växt och att den bara bytt namn men det tror inte jag. Samma personer hävdar också att dom kan se annorlunda ut vid olika förutsättningara vilket jag kan hålla med om. Men inte så stor skillnad som på dessa två sorterna. Men däremot så kan det vara så att verticillatan blir lite mindre i ditt kar av nån anledning.

bluesboy sa...

Jäkla häftig Rotala du har fått till :) Vad kör du med med för ljus i 58:an?
/BB

brams sa...

2x15w Aquarelle såklart.

Hillä sa...

En såndär yngelkasse skulle jag behöva! vars hittar man dem?