2007-09-05

Före & eftre bilder 325:an

Jag har bytt vatten i 325:an. Plockade bort den riccian som under min semester växt till sig till rejäla fina bollar. Funderade länge på att ha den kvar för att det faktiskt var ganska snyggt. Men riccia är och förblir alltid en helvetesväxt. Ansa, ansa, ansa...
Så idag hade den gjort sitt. Tussarna var påväg att släppa och den skymde min Marsilea-matta. Den har som synes lämnat spår efter sig (vänster sida). Jag funderar på att plantera in nån ganska röd Cryptocoryne där men vet inte om det är så smart. Den kommer förmodligen att stortrivas i min supertäta botten som nu är full av go näring. Risken finns att det skuter rötter som gör den svår att hålla efter utan att dra upp marsilean.
Jag har ansat bort ganska mycket mossa för att blotta stenarna lite. Vill helst att det ska vara ännu tunnare, får gå hårdare fram nästa gång. Nästa gång åker även glosson som smygit sig fram i sanden i bingen.

Bilderna blev riktigt kass + att jag inte orkade att vänta på att den värsta dimman skulle lägga sig efter bytet, därav dimman =)

Skulle vilja få lite kritik vad det gäller denna layouten. Jag gillar den men det är nått som saknas. Kanske ska stenarna flyttas isär eller ska växterna i bakrunden hållas lägre och ge mer "himmel"?
Kom med kritik, alla funderingar är välkommna.

9 kommentarer:

defdac sa...

För många kitchiga Ricciapuffar (men dom är borttagna i undre bilden?), stenarna syns inte så bra och den ljusa sanden kunde få fortsätta till vänster och kanske även omsluta stenpartiet en gnutta kanske.

Vertikaliteten är lite för triangulär för min smak, man får ingen känsla av djup när den tomma rymden över sanden är helt fri. Det hade varit läckert med en växt som sökte sig ut från ön ut i den tomma rymden över sanden, men jag har inte riktigt något förslag på vad. Eller ett fiskstim =) eller nått..

Det känns som det är meningen att du skulle göra en klassisk gång/path in bland buskagen till höger, men som bara slutar i en vägg/mossbeklädd sten?

brams sa...
Den här kommentaren har tagits bort av skribenten.
Helena sa...

Kitchigt kanske...men för mitt otränade akvarieväxtöga var ricciabollarna ursöta ;)

brams sa...

Riccian har som jag tyckte framgick i texten ovan hamnat i soporna, den var objuden =)
Det var inte menigen att sanden skulle änna bort till vänster just för att skapa mer djup, men detta är nått som jag grubblat över massor. kan håll med dig om att det kanske vore snyggt att få en strand hela vägen.
Växtförslaget ska jag spåna vidare på. Låter som en bra ide för att få lite mer liv i fronten.

Ang min path, så är den grym om man ser den från rätt vinkel. Det ser lite skumt ut rakt framifrån men tanken var (som även ligger bakom det där med att det inte är sand hela vägen) att beskådarvinkel nr 1 ska komma mitt från rummet och höger hörn på akvariet. Då får man en path som löper hela vägen bk och som "vaktas" av en bumling på varje sida samt en strand som löperfrån höger till vänster. Kanske borde börja publicera bilderna från denna vinkeln istället!?!

Tack för feedbacken. Tar gärna emot mer... =)

Råkade flumma till och tog bort denna kommentar, men nu ligger den uppe igen. :P

Annica sa...

Personligen gillade jag riccian ^^ men det är ju snyggt utan också... jag har nog bara någon underlig kärlekt till riccia ;)

Det var förresten jag som köpte crystal red, som ringde när alla (även mina körsbär) hade dött av nya växter. Kontaktade butiken som sa till mig att alla hade dött för att jag hade för många räkor i mina kar :/ Så därifrån fick jag inte direkt något vettigt svar :(

defdac sa...

Min kritik var ganska rak och rättfram utifrån min egen smak och har inte så mycket att göra med Brams genialitet i utförande osv.

Jag förstår mycket väl att akvariet i sig kan vara det ultimata växtakvariet för någon annan än mig.

Jag vet dock även att ingen seriös skapare/konstnär någonsin är helt nöjd med det han gjort, jag är det åtminstone aldrig. Man kan alltid bli bättre, och ber någon om kritik så är det för att bli ännu bättre vilket jag respekterar djupt.

"Kitchig" är förresten inget negativt laddat ord för mig.

Jämför med inredning. Ett helt stramt designat vardagsrum känns som en hotellobby om man inte även sätter in kitchiga färsprakande detaljer som gör att det får liv. En knallrosa elefantlampskärm eller nått..

Problemet är när man kryddar lite för mycket av "det goda" och det blir Las Vegas över det hela..

brams sa...

haha, du borde se våran (min)(å lite helenas) toa! Plastblommor, jesus3dtavlor och guldkanter ;)

Bootin sa...

Vet inte om jag har så mkt att tillägga men...skulle vilja byta stenarna mot ngt större/spretigare och öka kontrasterna färgmässigt, antingen med ngt mkt ljusgrönt eller också ngt rött(inte både och). Karet har ju så härliga mått så det vore coolt att utnyttja rymden mera när möjlighet finns.. :)

K sa...

Jag tycker du ska köpa en sån där fin Dödskalle som fiskarna kan simma genom att ha i fronten . Kanske oxå en skattkista som sticker upp ur sanden, med mynt spridda på botten.
Det tycker jag e fint å lite Rock´n Roll tufft...