2008-01-17

Ludwigia Glandulosa ("perennis")


Jag vill slå ett slag för denna något underskattade växt. Ludwigia Glandulosa. Den ser man inte så jätteofta i våra växtkar. Det är synd. Den är ganska lik Alternanterorna men har lite mer pondus, den har hårdare blad och en mörkare färg. Den anses nog också som något lättare.

vattenbyte i 375:an igår. Fulldos efter vattenbytet och ytterligare en dos med micro+ idag. Trådalgerna finns kvar mellan mossan men har minskat radikalt sen praktbarberna kom i. Jag ska låta dom gå där ett tag till...
Jag har byt min probe till tunzekontrollern idag. Den verkar lite knepig men jag tror det ordnar upp sig när den suttit ett par dagar.
Jag har ju en kontroller "till övers" nu som jag tänkte jag ska testa i 325:an. Där ser det lite si och så ut just nu,.. Jag har ingen riktig motivation att fixa det heller. Funderar på att ha det lite mer low maintanance ett tag,. Har ju minskat ljuset lite, ska nog dra ner på gödningen och köra typ Aquacare+ enbart däri.

Jag kan tipsa om 3 hemsidor som iof är gamla men dom kan vara värda att nämna igen.

Läs av dina näringsbrister i detta "träd".
Guide till layout från ADA.
Diverse tipps och feta kar från Creative aquascape union. (kolla in "study room")


De va la allt idá.

2 kommentarer:

Pny sa...

Fantastiskt snygg! Får nog skaffa en sån när jag sätter fart med koldioxiden i lilla växtakvariet igen såsmåningom...

Wickberg sa...

Ser ut som den jag har (och trodde var Alternanthera). Ska bli kul att se hur den tar sig! Just nu står det mest still och den har fått lite alger på sig...