2008-02-06

Nytt objektiv

Jag har nu införskaffat mig ett macroobjektiv. Det blev efter hänsyn till min ekonomi ett Tamron 1:1 90mm 1:2,8. Så nu är det bara te å lära sig kameran också. Jag har inte haft varken tid eller lust det senaste och det är därför det varit lite dåligt med uppdateringar här. Karena funkar sådär med undantag för 4L (jag har uppdaterat med bilder, kolla till höger) och saltet som funkar super. De andra funkar sådär, det kan som sagt bero på bristande entusiasm der senaste, men det ska det bli ändring på.
Följande är ett urval av vad som fastnat på linsen det senaste dagarna. Jag har mycket kvar att lära vad det gäller detta men det är också sjukt kul... och svårt. Jag har försökt att få skärpa på det mesta här i hemmet. Shit va yr i skallen man blir!
Yeye, håll tillgodo och kom gärna med tips.

5 kommentarer:

Leonard sa...

Första bilden på Orkidéen var läcker tycker jag! =D
Snyggt att man ser att blixten reflekteras lite, så att det ser ut som "glitter" i blomman, även vattendropparna gör det mycket bättre!

brams sa...

jo, den blev ganska bra men den är tagen utan blixt... kanske är ljuset från rampen som reflekteras.
/C

Nicklas sa...

Jag körde på som fasiken när jag köpte min makroglugg. (man ska visst säga glugg och inte objektiv ;)). Och uteslutande lärde jag mig att blixen är jätteviktig. Många av dina bilder är suddiga, blixt med snabbare slutartid/stativ hade hjälpt.

brams sa...

Nicklas: Fotar du akvarium?

Nicklas sa...

jäkla kommentarbox. Den funkar inte riktigt för mig ibland när jag skriver.
Nicklas-->Sintei