2008-03-11

ADA stuff

Jag har fått min beställning från ADA i Japan nu. Jag beställde ytterligare några kataloger med 2007 års tävlingsbidrag som jag ska sälja i butiken, en av deras nya produktkataloger, en helårs prenumeration på Aquajournal och en fotobok från Amanos resor. Den sistnämda var full med bilder som var mycket inspererande till kommande scapes. Jag är förvånad över hur billigt det igentligen är att köpa från ADA. Iaf böcker. Det tar nån vecka innan man får grejjerna men det är det värt. Nått som är guld ocskå är att det är fraktfritt!
Kolla in på ADA.s hemsida för att beställa. Passa på att anmäla er till ADA tävlingen 2008. Vi måste visa aquascapingvärlden att vi finns på kartan! Det finns massor av duktiga svenska utövare och inga ursäkter!
Jag tänker nog att delta med 375:an i år. Den behöver "fluffas" till lite mer bara. Men det jobbar jag på i denna stund.Den högra delen av klyftan. Jag har plockat bort Epiwebben med mossan på nu. Tyckte det blev för tjockt. Mossan ser mycket snyggare ut nu när det ligger ett tunt lager på stenen. Jag har nog planerat att byta ut de runda stenarna tror jag, ev till minilandskap eller till nån mörkare, kanske knivsten!? Även den vita sanden ska bytas till en lite mer naturligare vit sand. samt att det ska ner lite mer mossa på marken. Skulle vilja ha den klängandes i stenpartiet.
Jag har efter ett par år av tålamod tatt beslutet att fixa "vingar" som avbländning på mina MH. Det är inte det vackraste men guuud va skönt det är att slippa den smått irriterande ljuspunken i ögonvrån. Dom var svarta från början men jag har lackat dom i silver, blev inte riktigt samma färg men det funkar iaf.
Saltet är snyggt, det är sjukt kul att titta på men der mig ändå inget! Jag fattar inte att folk är så sugna på salt. Skulle för allt i min värld inte byta ut mina stora växtkar mot salt. Det händer ju ingenting i det!. Men det finns bra mycket spaceiga prylar att fota =).

Annars så har jag idag tackat nej till en tjänst på Zoozity som jag var ganska sugen på. Dels har Jower fått en tjänst där, det skulle vara sjukt kul att jobba med han. Dels så verkar det vara en ganska ball anläggning med god ekonomi och stora tankar (både tankar och tankar :)). Men jag fick kalla fötter när jag tänkte tillbaka på min tid på Hornbach och varför jag lämnade det stället. Det är alltid svårare att påverka på en stor koncern och jag känner att det blir svårt att sälja just det som jag vill. Anledningen till varför jag valde ett mindre ställe var för att jag vill tillföra nått till våran hobby. Jag vill kunna plocka precis dom varorna jag vill från vem jag vill. Det kan jag på Zoo Kompaniet. Så mina vänner. Jag blir kvar där ett tag till.
Förövrigt så har jag fått hem 200kg Dragonstone nu, det kommer snart en sändning med co2 splitters mm från tyskland och jag har också fått in Flamemoss. Det hade jag inte fixat på ZooZity kan jag lova!
Länge leve Aquascaping och växtakvarismen ;)

Jag har även plockat ner 58:an idag. Nu ska den bort. Det känns rätt gött faktiskt. Nästa steg är nog 325:an. Den ska ut innan jag startar mitt nya projekt. Jag har kollat med plastmästarna då jag funderat på akryl istället för Optiwhite. Detta skulle innebära nästan helt skarvfria kar vilket vore nice.

Over and out
/C

3 kommentarer:

defdac sa...

"Växtakvarismen". I like it. =)

Wickberg sa...

Kul att höra att du blir kvar på zookompaniet!

Leonard sa...

Tur att du blir kvar på Zookompaniet! Jag uppskattar det verkligen och det är ju faktiskt mycket roligare att kunna ta hem lite speciella växter och prylar istället för att bara ha ett okej bassortiment.
/Leo