2008-08-27

ADA -08

The trip to Murorua

Årets bidrag i ADA-tävlingen. Den slutade på 259:e plats. Jag är nöjd med min placering men saknar kommentarer och feedback, välkommen med kritik. Jag har även tänkt att jag ska ställa upp i AGA med denna design men med ett nytt kort. Jag tror dock att det kommer vara en helt annan känsla i den bilden och att det kommer att kännas lite"nytt".

Andra svenskar som också deltog var Defdac, Bootin och Gustav Svensson.

Tycker fortfarande att det är lite klent antal, fler borde kunna ställa upp... kanske kan bli bättre till nästa år?


7 kommentarer:

Wickberg sa...
Den här kommentaren har tagits bort av skribenten.
Wickberg sa...

Måste säga att jag gillade den svarta bakgrunden, tills jag såg den vita! Mycket snyggare! Sen kanske du kunde fått vattnet att krusa sig eller nått. Nu såg allt så stilla ut

heeke sa...

På det hela taget en riktigt nice burk. Jag gillar speciellt de stora stenarna som ger nivå skillnader utan att bara vara en stor växtmassa.

Den vita sanden med den vita bakgrunden hjälper till med djupkännslan, men mellan stenarna ser det lite skummt ut, men det kan iofs bero på att bilden är lite överexponerad just där.

Den högra planteringen har ett härligt djup, medans den vänstra känns mer avhuggen i bakkant. En lite förändring på vänsterflanken skulle höja karet ett snäpp till.

heeke sa...

Oj glömde säga att jag är tveksam till de maskerade gruskanterna till vänster och höger. Här hade jag hellre sett låga täta växter som maskerar det mörkare planteringssubstratet och därigenom ge en bra övergång mot den vita sanden.
Egentligen ingen större förändring alltså utan bara att förgrundsväxterna allra längst fram kommer ner i samma nivå som den vita sanden så du slipper ha maskeringen på frontglaset.

brams sa...

Tack, Jag har tatt flera olika bilder med eller utan krus på ytan och tycker att det funka bättre utan, det blev liksom lite för mycket.
Jag gillar nog den svarta bakgrunden bättre, det blir inte så naturligt med den vita samt att det ser lite mer "djungel" ut med den svarta. Jag kommer att köra på den till AGA bilden.
Kan hålla med om att det ser lite knäppt ut med maskeringen, tror vi snackat om det förut!?!?. Det är egentligen en lösning som var tänkt IRL. Dvs, den gör ingen nytta på fotot utan mer när man ser karet på riktigt. Skulle kanske även se en horisontlinje i bakkant mellan stenarna. Jag försökte få fram detta naturligt men det var inte så lätt. Bilden är ju något överexponerad, detta för att få fram strukturen på stenarna lite, därför väligt ljus i sanden. Har försökt att fixa så att jag ska få till en jusste bild där det inte blir förmörkt eller förljust men det är lite trixigt!.

Tomas sa...

Jag måste säga att detta var bland de snyggaste karen jag någonsin sett, om inte det allra snyggaste. Jag har kollat många bidrag till ADA. Många är verkligen kanon, men detta är precis som jag vill ha det! Snart ses våra bidrag på samma sida. Bra jobbat och Lycka till!

brams sa...

Tomas-
Nämen! Tackar å bugar! Ska du vara med nästa år?