2008-08-28

Kort om resan.

Jag lägger upp lite bilder, mer eller midre hobbyrelaterade från min semester i Florida. Det första jag märkte var alla mangrooveskott som flöt omkring på stranden... de fanns överallt. Naturligtvis fick jag med mig ett gäng hem.

Miami Beach.
Det fanns en jäkla massa snygga träd, speciellt på Key West. Det såg ut som jätte-Bonsaier.En luring på Florida Aquarium, många hade liknande sår runt munnen, kan det vara att dom hade det trångt eller rör det sig om munherpes?
Det var ganska jussta mangroove miljöer här. Men man tappa lusten pga att många djur hade det trångt åå såå...
Maneter från ett av de mest imponerande viskaren där.

Också från Florida Aquarium i Tampa. Ståtliga varelser med harmoniska rörelser.
På Florida Aquarium fanns även en mindre imponerande uställning om akvariets historia.
De fanns en del mindre trevliga djur också, det kryllade av stingrockor vid stranden och tog man ett steg ut i vegetationen så kunde man träffa på nått mindre trevligt kryp. Här har ni en "Crabspider" i Hemmingways trädgård på Key West.

Orkideér fanns det gott om, både vilda och planterade. Gemensamt så var de välgödda oc stooora!.

Dessa små ödlor (uppåt ca 13cm) fanns det gott om, det rörde sig överallt kring fötterna och oftast var det sånna här.


Vi besökte Everglades som är floridas största nationalpark. Där fanns det en hel del att se. Bla träffade vi på alligatorer fåglar och mosquitos, de senare var inte kul alls.
Det ska tydligen finnas en jäkla massa ormar och spindlar i buskagen också, inget jag var beredd att ta reda på...Solnedgång på St Petes beach.

3 kommentarer:

Wickberg sa...

Snygga bilder, funderade också på dom där mangroveskotten när jag va där men va för feg, rädd att få något hårt och kallt uppstopat på olika ställen i tullen ;-)

Macke sa...

ja hur ligger det till egentligen? får man plocka med sig eller hur lykades du?

brams sa...

Ja, hmmm...

Jag skickade med posten... först. Sen kunde jag inte hålla mig utan plockade med mig ett gäng i väskan hem,... Men det var inte alls så hård koll på vägen hem som in...
Men jag tror inte att det hade varit så farligt om jag mot all förmodan skulle få packa upp allt i tullen. Jag hade nog bara spelat ovetande... =)