2007-11-05

Publicering av AGA-bidragen!

Nu har AGA publicerat sina bidrag i den årliga tävlingen. (http://showcase.aquatic-gardeners.org/2007.cgi)
Det är alltid kul att se alla bidrag, det blir liksom en explosion med nya kar och funderingar därmed på en gång. Sen är det relativt lungt ett tag. Jag försöker spara lite på gottet å kolla lite undan för undan.
Men jag har skummat igenom lite snabbt. Överlag så tycker jag att lägstanivån är betydligt högre än andra år men att samtidigt högsta nivån är lägre...
Visst, jag fastnade för vissa bidrag men fick inga rysningar som vid tidigare år...
Det verkar somom att det var 3 svenska deltagare. Jag, defdac och Leonard (med flera bidrag). Jag tycker att det är lite trist att fler inte ställer upp. Det finns många i vårt land som gott å väl kan ställa upp. Man behöver ju inte satsa på förstavinst utan bara delta!. Skärpning!!!
Jag fick bara en kommentar, den var från Karen Randall som jag tycker brukar komma med vettiga åsikter. Hon tyckte som många andra (och jag räknade nästan med att det skulle komma upp) att dalen borde synas från fronten. Jag kan hålla med om det kanske men det är inte så man ska se denna layouten. Den är gjord för att ses från hörnet. Jag hade valt den bilden som man ser så som "main" men det blev nog nått tokigt för den fick namnet main men inte platsen...
Tror iof inte att det spelat alltför stor roll men... Jag har tidigare fajtas med detta fenomenet i 375:an då jag hade en dubbelsidig vy. Tanken var då att man inte skulle ha nån baksida utan att det hela skulle kunna beskådas från alla håll. Lite samma är det med detta fallet. Jaja, jag är iaf jättenäjd med mina bilder och med min fina kommentar =). (måste även påpeka att jag är grymt nöjd med namnet på mitt bidrag! ;)).Tycker att det såg ganska bra ut hos mina landsmän också. Hoppas ni är nöjda!


I 325:an har jag ryckt upp hela mattan. Jag blev sjukt trött på riccian som dök upp hela tiden. Jag har även flyttat stenarna något samt bytt ut några växtarter. Det kommer en bild på detta inom kort. Sålänge får ni hålla tillgodo med en "före" bild.
Jag älskar tamigfan "topshots". Man får så bra bild av hur layouten igentligen är samt att alla växter är grymt vakra från skyn!

Från vänster till höger... Ceylon, arcuata, proserpinaca, tre helt oslagbara växter. Klara favoriter... På bilden syns även H. Verticillata samt maritima. Rotala Indica, den ser rätt skabbig ut då den är ganska nyansad!
Jag har slängt ut alla crystals i 58:an. Jagtröttnade på att inte få hälla i nån näring!. Nu är det växkar däri igen. Jag har dubblat co2:n från 375:an och möblerat om lite. Ni ser en liten smygbild av vad det blir. Jag tänkte det skulle få ta sig i en vecka eller två innan jag publicerar hela layouten samt förklarar vad jag har tänkt!
Jag undrar vad jag ska stoppa för fiskar i det. Alltså som tidigar nämt så är jag grymtr sugen på dvärgkulfiskar. Dom e ju så goa. Eller så blir det nån snygg fisk, kanske Normans lampeye, nån microrasbora eller kanske ett par Apistogramma?

Bubbelräknare och reaktor, nystartat i 58:an. Det är bra läckert med glasprylar asså. Så länge dom är rena iaf.

5 kommentarer:

Annica sa...

meh, inte slänga ut räkorna! ;) Hoppas det blir bra som växtkar! :D

Nicklas sa...

jag bara fullständigt älskar apistos. Vill själv ha ett par, men ska först få in en layout som jag kan leva med i 1 år, till nästa tävling ;) toodeloo

heeke sa...

Jag tar åt mig ang kritiken om få svenska bidrag. Nästa år ska jag ställa upp.
Att jag inte gjorde det i år berodde på att jag inte haft ordning på min ljusramp, men nu så.
Nu har jag ett år att få till något :)

Leonard sa...

Snygga glasprylar! Jag fick just hem mina från AquaEssentials.

Känns lite kass att ha med 3 bidrag, men jag tyckte det var kul att få lite kritik och det blev ungefär vad jag själv tänkte.

defdac sa...

Jag tycker växtnissarna överlag verkar ha varit i en liten svacka de senaste åren/året. Dom kommer nog igen.

Håller med om att topshots är fenomenala! =)